Je visum laten regelen

Voor sommige landen in de wereld is het aanvragen van een visum een pittige procedure. Die hele procedure zelf doorlopen vergt behoorlijk wat van je kostbare tijd. In zo’n geval kán een visumbureau uitkomst bieden.

Visumbureaus kennen de weg en weten vaak als eerst welke regels er in acht genomen moeten worden. Aan het uitbesteden van je visumaanvraag, hangt echter wel vaak een (pittig) prijskaartje. Wij hebben een aantal visumbureaus op een rijtje gezet en deze beoordeeld aan de hand van deze criteria.

EEN GOED VISUMBUREAU…..

  • Is transparant over de kosten van je visumaanvraag.
  • Is dat niet of in mindere mate het geval, dan worden er vaak extra onverwachte (en onnodige) kosten in rekening gebracht.
  • Een visumdienst gebruiken is alleen bij hoge uitzondering voordeliger dan je toeristenvisum zelf regelen.
  • Er is geen enkel toeristenvisum ter wereld dat je NIET zelf kunt aanvragen.
  • Voor de meeste landen in de wereld kun je binnen 10 minuten gewoon zelf je toeristenvisum online regelen.

HANDIG OF ONVERSTANDIG?

Een toeristenvisum kun je vaak heel eenvoudig zelf regelen of bij aankomst op het vliegveld van je bestemming (visa-on-arrival).
Wij hebben de mogelijkheden van elk land in de wereld op een rijtje gezet.

JE VISUM LATEN REGELEN? Dan vind je hieronder een overzicht van Nederlandse visumbureau’s.
Voor het bepalen van een kleuradvies is de website van het visumbureau bekeken, zijn de voorwaarden gelezen, tarieven vergeleken,
reviews gelezen en informatie van de Kamer van Koophandel meegewogen.

VisumOverzicht.nl is met geen enkele visumdienst verbonden of geaffilieerd.

RNVB.NL (Rusland)
geen recente reviews

VISAHQ.NL
geen recente reviews

VISUMCENTRALE.NL
geen recente reviews

VISUMPRO.NL
geen recente reviews

VISUMSERVICE.NL
geen recente reviews

FEITEN & FABELS OVER VISUMBUREAUS

FABEL – VIA EEN VISUMBUREAU BEN JE VOORDELIGER UIT
Wanneer je een visumdienst gebruikt, zul je doorgaans meer geld kwijt zijn, dan wanneer je zelf je visum regelt. Alleen bij hoge uitzondering zal het inschakelen van een visumdienst je geld besparen. 

FEIT VOORAL ZAKENREIZIGERS GEBRUIKEN EEN VISUMDIENST
Zakenmensen besteden hun tijd het liefst aan het doen van zaken dan aan het regelen van een visum. Voor hen zijn de kosten ook minder bezwaarlijk, omdat het doel van hun reis meestal geld op moet leveren en een visumdienst zichzelf daarmee terugbetaalt.

FEIT DE BUURVROUW ZOU HET OOK KUNNEN!
Visumbureaus hebben geen voorrang, geen uitzonderingspositie en volgen geen aangepaste procedure. Ze doen exact hetzelfde als wat jij zou moeten doen. De buurvrouw zou bij wijze van spreken óók je visum kunnen aanvragen.

FABEL – MET EEN VISUMBUREAU KOOP JE EEN STUKJE ZEKERHEID
Bij aankomst op je bestemming wordt je toeristenvisum gewoon gecontroleerd door de immigratiedienst van het land. Er is geen enkele garantie dat je toegelaten wordt. Dat wordt uiteindelijk altijd bepaald door de immigratiebeambte van het land dat je bezoekt.